Sparring´s

Sparring´s

Sparrings blogg

Händelser inom Sparrings kennel ...

Kennelträff och träning

TräningPosted by sparrings.se Wed, May 15, 2013 10:47:38

I helgen har vi varit långlediga och ute med husvagnen på hundevenemang såklart. Kennel Puckings hade miniläger hemma hos Alf Memner, som har fött upp våra schäfrar. Måste säga att Alf är en förebild vad gäller engagemang, kennelträffar och andra aktiviteter för valpköparna! Alltid lika prestigelöst och avslappnat!

Baggis fick sitt sista lilla träningspass innan valparna anländer så hon har mest slappat i helgen. Och jag passade på att fota lite.

Jag tog några fina bilder och en varning till alla mallefreaks är att det enbart kommer schäferbilder denna gång. Nedan bilder på Özis söner Alo (överst) och Arrak som föddes hemma hos oss för två somrar sedan.

När Mats tränade lydnad fick jag en rolig bild på apporteringen. Özi har just släppt apportbocken för att kasta sig över bollen hos Mats. Under ser man de fina spårmarkerna och Özi som fick ärmen som belöning på slutet. Bilderna på Tess (och Mats) är tagna i Norrköping på Riesenmästerskapet som gick i helgen där Mats dömde spår och rapport. Mats har återigen blivit uttagen att döma på Bruks-SM! Denna gång blir det Spårhundsgruppen.

Äntligen ...

TräningPosted by sparrings.se Sun, April 21, 2013 23:22:56

Äntligen en helg med lite vår!

Lördagen startade med sökkurs hemma som jag och Annelie Grabbe håller i för Linköpings Brukshundklubb. Det var näst sista tillfället med detta härliga gäng. Det är en stor variation av hundtyper och förare men alla går verkligen från klarhet till klarhet. Mer vetgiriga och ambitiösa deltagare har jag aldrig haft på någon kurs tidigare. Fantastiskt roligt! Och samarbetet med Annelie går superbra. Vi behöver nästan inte fundera mellan hundarna utan har hela tiden samma tankesätt.

Sedan bar det av till spårmarkerna ute i Kvarn med Mattis och Veronica. Vi la spåren, tog en fika och tränade sedan uppletande. Baggis har inte fått träna så mycket mer än joggingturer på sistone så det blev uppskattat. Sist vi tränade uppletande halkade hon i full fart och slog i ett träd. Efter det har jag inte vågat träna det förrän is och snö har försvunnit mer. Hoppas ju så att hon är dräktig och då får hon gärna ta det lite lugnare.

Baggis i full fart mot avlämning av föremål.


Undrans om det blir någon lön …