Sparring´s

Sparring´s

Sparrings blogg

Händelser inom Sparrings kennel ...

Valparnas utveckling

I-kullenPosted by sparrings.se Mon, November 25, 2013 18:08:52
Valparna

Hösten är här och valparna är nu 5 månader. Jag har ju Ida att följa, vilket är jättebra att jämföra lite med när jag får rapporter om valparnas mentala och fysiska utveckling. Det som tycks vara gemensamt är att valparna är mycket intresserade av näsarbete och de är lyhörda, orädda och ganska lättfostrade än så länge. Lite vaktiga verkar flera vara men ändå sociala. I Idas fall noterar jag också att även om hon har en härlig kamplust så känns hon ganska balanserad vilket jag ska försöka vårda så att det består. De är dock så små än så länge och har olika utvecklingsstadier att gå igenom innan man kan säga hur de blir. Lite extra humör finns det i ett par av dem. Fysiskt växer de fint och jämnt och de har en god aptit. Alla valparna har ljusnat en hel del i färgen även om maskerna fortfarande är mörka.

Josephine Löfdahl med Ninja

Valpköparna är mycket ambitiösa med sina valpar och lägger ut filmer och bilder både på sina egna facebook-sidor och på vår egen Sparrings-sida. Jättekul att se! Alla har fått testa att spåra och de flesta kör nog lite uppletande. Tesla tränas dessutom i agility och lydnadslydnad och Iwo i mondioring och sök. Ivan och Ninja spårar mycket har jag förstått men tränar också lydnad och sök. Ninja har också varit på skyddsläger och fått pröva lite nybörjarövningar i skyddet. Det ska bli så spännande att följa valparnas träning och vi tycker att det är jättekul att valpköparna tillsammans täcker upp så många olika grenar.

Förra helgen hade vi besök av Frida med Tesla och Josephine med Ninja. Det var jättekul att se hur de vuxit och vi tränade lite spår, sök, uppletande och lydnad.

Under trettonhelgen ska vi ha den första arrangerade valpträffen.

Frida Olsson med Tesla