Sparring´s

Sparring´s

Sparrings blogg

Händelser inom Sparrings kennel ...

Sparringträff januari 2014

I-kullenPosted by sparrings.se Fri, February 28, 2014 14:09:26

Ivan, Tesla, Baggis, Ninja, Ida och Iwo.

Äntligen fick vi till vår träff och valparna har hunnit bli dryga 8 månader. Vi, (Josephine med Ninja, Frida med Tesla och Maria med Ivan) startade på fredagen med gemensam middag som Ivans matte Maria hade ordnat, supergod lasagne! Lite träning inomhus blev det också senare. På lördagmorgon, lagom till frukost, anlände Perra och Elin med Iwo. Detta var första gången alla var samlade och vi pratade ihop oss lite om hur vi skulle träna. Det blev uppletande på förmiddagen och det var riktigt kul och lärorikt att utbyta erfarenheter. Valparna verkar alla ha ett stort intresse för näsarbete. På eftermiddagen och resten av kvällen hade vi förmånen att få träna i uppvärmt ridhus. Vi körde varsitt pass med lydnad och det var superkul att se hur fint alla jobbade med sina hundar även om alla har lagt krut på lite olika saker. Ivan hade ett fritt följ som gav gåshud med höga benlyft och karisma. Samma sak med Tesla som också gjorde finfina hålla fast-övningar i apporten. Ninja och Josephine var superduktiga och gjorde många moment jättefint. Det var riktigt härlig fart i budföringen. Och Iwo visade apporteringar med skramlande dunkar med skruv i, hjälmar och annat konstigt som kan dyka upp i mondioringen. Han visade också att han kommit en bit på väg med vittringsapporteringen.Iwo bevakar sin låda med Perra och Elin.


Ivan gillade att bita i ärmen.


Sedan fick alla prova lite bitarbete. Perra och Elin som kör mondioring var snälla och ställde upp som figuranter. Tesla och Ivan hade inte provat bitövningar förut och det var kul att se hur intresset snabbt vaknade. Ida som också ska köras i mondioring fick bita i legsleeves för andra gången i livet. Vi fick i läxa att jobba med ett lugnt och fast bett och försöka att minska på tillkämpandet som hon hade ganska mycket denna gång. Ninja är den som tränat mest ”vanligt” skydd och fastän hon blir lite känslosam i betten hade hon fin balans och lydnad i övrigt. Iwo bet fint i benet och bevakade sin låda. Elin körde också lite bitövningar med sin nya hund, malinoistiken Dubion Nipperi. En riktigt trevlig hund. Min pappa, som är den som uppdaterar hemsidan, kom förbi och filmade och fotade lite.

Jag tror vi tränade till 23.30 i ridhuset för att sedan avsluta hemma med en stunds prat och lite vin. Supertrött var jag och säkert alla de andra. På söndagsförmiddagen körde vi sök allihop. Det var tyvärr ingen vind så vi körde med pop up på Tesla och Ivan som har sysslat mera med spårträning. Det visade sig fungera riktigt bra! Ninja har kört ganska mycket sök och hon gick jättefint. Vi fick också se lite mera färdigt sökarbete av kusin Balder, Perras andra hund, och Elins bordercollie Hugo i söket som gick superbra.


Frida och Tesla.


Josephine och Ninja.

Vi avslutade med gemensam lunch innan alla for hem. Jag längtar redan till nästa gång vi ses. Det är fantastiskt kul som uppfödare att få följa hur valparna växer och hur de utvecklas tillsammans med sina förare. Man jämför dem med varandra och med hur de var som små. Fortfarande är Ivan och Iwo längst ifrån varandra i utseendet. Tikarna är ganska lika varandra både mentalt och utseendemässigt. Än är det för tidigt att säga hur de kommer att vara mentalt som vuxna och det ska bli mycket spännande att träffas i sommar på kennellägret.


Ida och Baggis.