Sparring´s

Sparring´s

Sparrings blogg

Händelser inom Sparrings kennel ...

Resan 2

AvelPosted by sparrings.se Tue, April 09, 2013 20:29:26

Hollandsresan

Första natten sov vi i Skåne för att sedan åka hela vägen ner till södra Holland dagen därpå. Det som var nervöst var ju för det första att se om hanen var så trevlig och social som han beskrivits. Om så inte var fallet så fick det vara. Det andra orosmolnet var hur själva parningen skulle gå.

Morgonen därpå, 16:e dygnet i löpet, åkte vi över till Marc Peeters på kennel Arrack’s Home och började med en fika på några timmar. Det var oerhört intressant att höra honom berätta om uppfödning och hans arbete inom den holländska polisgrenen KNPV. Han hade mycket sunda åsikter och tycktes vara en av få som tränar positivt inom denna gren. En mycket trevlig bekantskap! Sedan gick vi ut i hundstallarna och Marc presenterade alla hundarna. Först fick vi träffa gamle Arrack’s Home Kamatz som är hanens morfar. En mycket trevlig hund! Dessutom vacker i sitt nu lite grånade ansikte, se nedan.

Sedan följde lite andra hundar och så fick vi träffa Idefix som var precis så social och vänlig som beskrivningen. Skönt! Nu var det första uppfyllt. Han hade en något ljusare mask än vad om syntes på bilderna och filmerna men han är en mycket maskulin hund i lagom storlek och med en härlig utstrålning. Trots den explosiva hund han är på planen så var han lugn och sansad på kenneln. Parningen gick sedan galant med en hängning på 20 minuter. Nu var jag lättad! Vi avslutade med ytterligare en pratstund, lite pappersarbete och en fotosession ute i trädgården.

Vi beslöt sedan att denna parning fick räcka eftersom vi hade bra koll på att det var rätt tid. Så startade vi vår hemresa. Vi stannade i Hamburg och sov på ett riktigt fint hotell på vägen hem. Dagen efter besökte vi Bordershop innan vi åkte över med färjan och husse passade också på att träna lite.


Efter tre dygn kom vi hem vid 21-tiden på kvällen till två glada schäfrar. Tack Mats för att du körde hela vägen (240 mil) och för att du är så snäll! Tack till Magnus för goda råd! Tack pappa för hundvakten, och Susanne och Micke som var lite stand by och också tog några promenader med schäferflickorna! Tack också Elisabeth Weber! Nu är det bara att hålla tummarna att det tog sig och att det räcker till de härliga personer som vill ha valp ur denna kombination!