Sparring´s

Sparring´s

Sparrings blogg

Händelser inom Sparrings kennel ...

Valparna har kommit, en bit till ...

I-kullenPosted by sparrings.se Wed, June 26, 2013 22:41:46
Valparna är nu 4 veckor drygt och helt underbara! De sista dagarna har de fått vara ute en del och de har också börjat få lite vanlig mat utöver diandet. De är fortfarande jämna och varje valp väger ca 3 kg. Färgen har ljusnat något på allihop och det börjar gå att skilja dem åt på utseendet. Vad gäller hanarna är skillnaden ganska tydlig. Den ena är mörkare och har en speciell teckning på kinderna medan den andra är lite ljusare och har en mörk fläck mitt på svansen som gör honom lätt att känna igen. Två av tikarna är ganska lika, märkta gul och blå på svansarna, medan den tredje, märkt röd, har en svart mask som sträcker sig upp över pannan. Alla är framåt och nyfikna och det är svårt att säga något om mentala skillnader i nuläget.


Det är många som besöker oss nu, både valpköparna, vänner och släkt. Under midsommar var valplådan bemannad stora delar av dygnet då vi hade ett miniläger (skydd och sök) här med härliga vänner som bodde över.


Tyvärr har vi varit tvungna att låta vår fina gamla schäfer Tess somna in. Hon fick troligen en blödning som gjorde henne halvsidesförlamad. Det fanns inte så mycket att fundera över och hon blev 11 år. Trots att vi har våra andra hundar känns det väldigt tomt efter henne. Kontrasten att lämna djursjukhuset efter vår sista stund med Tess och att åka hem till valplådan var märklig.Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.